Fakivágás, Favágás Alpintechnikával, Fakivágás árak, Bozótirtás,

ágaprítás fakivágás alpintechnikával - szigetszentmiklós Út menti fásítás gallyazása / fasorfenntartás Bajnán Ezüstnyár ifjítása Platánfák gallyazása - Budapest Liszt Ferenc tér Favágás alpintechnikával Budapesten fakivágás után - tuskómarás

Főoldal


Array - képe

Tisztelt Látogató!

 

Fő tevékenységünk a lakott területen végzett 
- Favágás, fakivágás, veszélyes fák kivágása ipari alpintechnikával és emelőkosaras gépkocsi segítségével,
- Nehezen hozzáférhető helyen történő favágás
- Fák és fasorok gallyazása, ifjítása, fasorfenntartás, 
- Viharkárok felszámolása,
- Cserje és bozótirtás 

Budapesten és 100 km-es körzetében.
Több mint tíz éve foglalkozunk favágással, a ránk bízott feladatot mindig nagy precizitással és szakértelemmel végezzük, rövid határidővel és kedvező áron!
A favágás, fakivágás során keletkezett zöldhulladékot igény esetén komposztáló telepre beszállítjuk, ahol azt újrahasznosítják.
Továbbá foglalkozunk cserjeirtással és bozótirtással, fűkaszálással, illetve partnereink segítségével teljeskörű kertészeti munkákat is vállalunk. Munkánk során mindig szem előtt tartjuk a megrendelő igényeit, segítünk számára a megfelelő / költséghatékony megoldás kiválasztásában.


Professzionális ipari gépekkel, felszerelésekkel dolgozunk:


Az általunk végzett munkáért teljeskörű felelősséget 

és garanciát vállalunk!! 

Magánszemélyeknek, önkormányzatoknak, cégeknek,
társasházaknak  állunk rendelkezésére!

Favágás, fakivágás, cserje és bozótirtás 
Budapesten és 100 km-es körzetében.

Néhány érdekesség favágással kapcsolatban

 

favágás gallyazás metszés

 

FÁK METSZÉSE, GALLYAZÁSA

 A favágás előtt szemléljük meg a fát. Meg kell figyelni formáját, habitusát, egészségi állapotát, környezetét, de nagy gonddal kell kiválasztani a favágás, gallyazás időpontját is. A favágás, fa gallyazása érintheti az egész lombkoronát, vagy egy részét.
Fiatal fáknál a metszésnek, gallyazásnak és favágásnak a lombkorona helyes, fajra jellemző kialakításában van szerepe, amely a későbbiekben elősegíti a fa fejlődését, a helyes lombkorona kialakulását. A gallyazás, favágás során az ágakat a fa természetes alakjának megfelelően kell megtartani. 

Tovább» Favágás, gallyazás, fák metszése

Kármentesítés, favágás

FAVÁGÁS, KÁRMENTESÍTÉS: JÉGTÖRÉS A PILISI PARKERDŐ ZRT. TERÜLETÉN

Favágás, kármentesítés: Hatalmas pusztítást végzett a jég az erdőkben. A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt 60.000 hektár erdőből kb. 20 ezret érintett, ebből 7-8 ezer hektárnyit súlyosan. A favágók folyamatosan végzik a favágást, kárfelszámolást, a sérült állomány elszállítását.
Tovább» Favágás, kármentesítés: Jégtörés a Pilisi Parkerdő Zrt. területén
FAVÁGÁSI, FAKIVÁGÁSI ENGEDÉLY

Amikor elszánjuk magunkat a favágásra, fakivágásra, gallyazásra általában nem böngésszük át a helyi önkormányzat idevágó rendelkezéseit, pedig a favágás esetenként engedélyhez kötött. A fák védelméről szóló 125/2012. (VI. 26.) Korm. rendelet tartalmazza a favágásról, fakivágásról, veszélyes fák kivágásáról szóló szabályokat is...
Tovább» Hasznos információk» Favágási engedély


FAKIVÁGÁS UTÁN MI LEGYEN A TUSKÓVAL?

A probléma a fakivágás után kezdődik, amikoris rájövünk, hogy a szép kertünk kellős közepén nem mutat jól a szeretett fára emlékeztető csonk. Ilyenkor szoktak felmerülni jobbnál jobb ötletek a favágás után hátramaradó tuskó eltávolítására. Lehetőleg kérjünk tanácsot a favágó szakembertől is... 
Tovább» Hasznos információk» Fakivágás után
FAVÁGÁS, FAKIVÁGÁS, TÜZIFA DARABOLÁSA

A láncfűrész használata, a favágás, fakivágás nem nevezhető veszélytelen munkának. Mégis, ha betartunk minden biztonsági szabályt és elég óvatosak vagyunk, kisebb favágással könnyedén boldogulhatunk akár saját magunk is...
Tovább» Hasznos információk» Favágás otthon
CSERJEIRTÁS ÉS BOZÓTIRTÁS - HATÉKONYAN

A gondozatlan területeken először az egynyári gyomnövények jelennek meg, majd hamarosan megtelepednek az évelő gyomok is. 5-6 év elteltével már a gyomnövények és fűfélék mellett megjelennek a fásszárú növények, cserjék, bozótos is. Ekkor már csak a teljes cserjeirtás és bozótirtás jelent hatékony megoldást. 
 Tovább»Hasznoz információk»Cserje és bozótirtás

 


 

IPARI ALPINTECHNIKÁVAL VÉGZETT FAVÁGÁS - FAKIVÁGÁS - GALLYAZÁS


A lakott területen, városokban élő fák közvetlen környezetére egyre inkább jellemző a zsúfoltság. Utcák, parkolók, épületek, légvezetékek sokasága veszi körbe őket. Ez sajnos megnehezíti a favágási, faápolási, esetleg fakivágási munkák végrehajtását, pedig az itt lévő fáknak nagy szüksége van a favágókra. Nem csak esztétikai szempontok miatt, hanem a fák egészségének megőrzése érdekében sőt sokszor a balesetveszély elkerülése miatt is szükséges és indokolt lehet a favágás, gallyazás, cserje és bozótirtás vagy akár fakivágás is.

Ezért a lakott területen, alpintechnikával végzett favágás, fakivágás, gallyazás sok országban külön szakmának minősül, azonban hazánkban jelenleg sajnos nincs ilyen jellegű favágó képzés.

Azonban létezik néhány rendelet, ami szabályozza az alpintechnikás favágást:


     - Az ipari alpintechnikai biztonsági szabályzat, amely tartalmazza többek között a biztosítások szükségességét favágás közben;

     - A favágás biztonsági előírásairól szóló Erdészeti Biztonsági Szabályzat (EBSZ): erdészeti tevékenységnek tekinti a fakivágási, gallyazási munkavégzést.
Az EBSZ néhány előírása:
 - láncfűrészt csak két lábbal stabilan a talajon állva lehet használni,
 - a fa koronájában csak kézi, vagy egykezes láncfűrész használható,
 - a fa koronájában 18-50 év közötti férfiak dolgozhatnak, akik az időszakos orvosi vizsgálaton a magasban végezhető munkára alkalmasnak bizonyultak,
 - fakivágás - döntés esetén a fa kétszeres magasságán belül a munkásokon kívül senki sem tartózkodhat,
 - favágás közben a vezetőlemez síkjában tilos tartózkodni.A városi körülmények között dolgozó favágónak több szakmát kell elsajátítania, ötvöznie, ami érinti a faismeretet, fűrészhasználatot és az ipari alpintechnikát. Elengedhetetlen, hogy a favágó ismerje az adott fafaj tulajdonságait (gallyazási lehetőségeit, esetleges fahibákat, a fa fizikai tulajdonságait pl. súly, keménység, rugalmasság). A láncfűrész használatát és a lehetséges vágási módokat, fakivágásnál a hajkvágás kivitelezését nagy pontossággal végezze, szemrevételezéssel tudja felbecsülni a fa magasságát, súlypontját, gallyazásnál a levágott ágak súlyát, ismerje az ipari alpintechnika fogásait pl. kettős biztosítás, fára felmászás és lejutás lehetőségei, csigarendszerek kiépítése, stb.


Összességében elmondható, hogy az alpintechnikával végzett favágás, fakivágás, gallyazás megfelelő szakképesítéssel és gyakorlattal biztonságosan és hatékonyan végezhető.


Keresned sem kell!
                                                                                                               Linkajánló Weboldal linkkatalógusTREE SERVICE kft. - Favágás - Fakivágás                 +36703225980                  Budapest és 100 km-es körzete

Árjegyzék